dec 21, 2021 Okategoriserade

Höga elpriser 2021

Vi ser väldigt höga elpriser 2021. Det började redan innan sommaren och har bara ökat med tiden. Idag är det inte ovanligt att se elpriser som överstiger 2-3 kronor i inköpspris. Hur länge kommer det att vara såhär höga elpriser?

om man ska tro på elexperter så kommer elpriserna att vara höga ett tag fram över men kan stabilisera sig till sommaren 2022. Det man vet på längre sikt är att elpriserna kommer att variera kraftigt. Det kommer inte vara ovanligt att se minuspriser vid överproduktion (oftast sommarhalvåret) och vid underproduktion priser som vi ser nu. Runt om i Europa har priser på över 5 kr per kwh varit mer eller mindre standard i flera år. Vissa tror att elpriserna kommer att konsolideras och efterlikna varandra i framtiden. För Sverige skulle det innebära kraftigt höjda elkostnader per månad. Därför kommer energieffektiviseringsåtgärder vara viktiga och att försöka hålla nere konsumtionen på el.

I framtiden kommer det att bli viktigt att hålla koll på elpriserna och nyheter kring energimarknaden kommer spela en större roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *